Betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners

Betrokken vrijwilligers en deskundige zorgverleners - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Hospicevoorziening Sint Maartenhuis in Winschoten is een ANBI- stichting waar op liefdevolle wijze palliatieve zorg wordt geboden. Deze zorg is gericht op de zieke, die wij liever gast noemen, en wordt afgestemd op zijn/haar individuele behoeften. De stichting heeft zich laten inspireren door Sint Maarten, bisschop in de Franse stad Tours in de 4e eeuw. Deze heilige deelde zijn mantel met een behoeftige en staat door deze daad symbool voor zorg en betrokkenheid.

Hospice Sint Maartenhuis biedt een sfeervolle omgeving waar iedere gast zijn/haar eigen kamer met sanitaire voorzieningen en een buitenterras heeft en waar dag en nacht verzorging en ondersteuning in de vorm van deskundige vrijwilligers en zorgverleners aanwezig is.

Familieleden kunnen desgewenst blijven overnachten en op ieder moment bij de zieke verblijven en meehelpen bij de verzorging. Aan psychische, sociale en spirituele aspecten wordt aandacht gegeven, zowel voor de patiënt - die wij gast noemen - als voor de naasten. Ook hulp bij rouwverwerking behoort daartoe. In een omgeving van geborgenheid met warme zorg van mens tot mens kan de laatste levensfase een periode zijn van innerlijke groei en van verzoening met het einde.

Stichting Vrienden van het Sint Maartenhuis

Hospicevoorziening Sint Maartenhuis is deels afhankelijk van giften en donaties. De Stichting Vrienden van het Sint Maartenhuis is opgericht ter financiële ondersteuning van het hospice. Zij heeft als doel fondsen te werven om het bijna-thuis huis voor Winschoten en omgeving een blijvende plaats te geven in de keten van gezondheidszorg.

Rabobank Clubsupport - Bedankt voor uw stem! - geweldig resultaat - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Rabobank Clubsupport - Bedankt voor uw stem! - geweldig resultaat

12 november 2021 - Lieve mensen! De actie van de Rabobank heeft maar liefst € 1.403,98 opgeleverd voor het hospice. Dat is een wel heel mooi resultaat! Namens alle vrijwilligers van het hospice heel hartelijk dank... lees verder »

Rabobank Clubsupport actie! Uw stem is geld waard voor ons hospice - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Rabobank Clubsupport actie! Uw stem is geld waard voor ons hospice

8 oktober 2021 - Steun het hospice via Rabobank Clubsupport De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 gaat van start! Stemmen Leden van Groninger Land brengen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren t/m 25... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.