Een bijna thuis-huis in Winschoten

Een bijna thuis-huis in Winschoten - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Ieder mens maakt tijdens zijn leven een persoonlijke ontwikkeling en groei door. Maar op enig moment komt hieraan een eind; deze eindigheid van de mens noemen we dood. Soms komt de dood zeer abrupt, maar meestal gaat daar een kortere of langere fase aan vooraf die we stervensfase noemen.

Sterven is voor alle betrokkenen een emotionele aangelegenheid waar we niet graag over praten. We reageren vaak met: "Dood gaat ons niet aan. Zolang wij er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet."

De laatste fase doorbrengen in een veilige en vertrouwde omgeving
Toch kunnen we ons levenseinde niet ontkennen, want het is de enige zekerheid die we hebben. De laatste fase van het leven wil iedereen het liefst doorbrengen in de eigen vertrouwde omgeving, omringd door diegenen die hem of haar het dierbaarst zijn. Soms is dat om zeer uiteenlopende redenen niet mogelijk.

Een plek waar dan de laatste levensfase kan worden doorgebracht is het hospice, ook wel een bijna-thuis huis genoemd. In hospice Sint Maartenhuis in Winschoten wordt op een persoonlijke en betrokken wijze begeleiding en zorg gegeven aan diegenen die in de laatste levensfase verkeren.

De periode voorafgaand aan de dood (stervensfase) is, hoe beladen deze ook is, een zeer belangrijke fase in het leven van ieder mens, want er is nog steeds sprake van leven met alle emoties en mogelijkheden die een mens heeft. Deze laatste levensfase willen we in ons hospice op een warme, betrokken wijze laten beleven. Eén van de vrijwilligers noemde in dit verband eens: "Hier wordt geleefd!"

Rabobank Clubsupport - Bedankt voor uw stem! - geweldig resultaat - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Rabobank Clubsupport - Bedankt voor uw stem! - geweldig resultaat

12 november 2021 - Lieve mensen! De actie van de Rabobank heeft maar liefst € 1.403,98 opgeleverd voor het hospice. Dat is een wel heel mooi resultaat! Namens alle vrijwilligers van het hospice heel hartelijk dank... lees verder »

Rabobank Clubsupport actie! Uw stem is geld waard voor ons hospice - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Rabobank Clubsupport actie! Uw stem is geld waard voor ons hospice

8 oktober 2021 - Steun het hospice via Rabobank Clubsupport De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 gaat van start! Stemmen Leden van Groninger Land brengen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren t/m 25... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.