Thema-avond vrijwilligers 3 april 2019

Thema-avond vrijwilligers 3 april 2019

Geschreven door:
, 4 april 2019

Gisteravond 3 april een zeer interessante lezing georganiseerd voor onze vrijwilligers en nachtzorgmedewerkers. De lezing werd verzorgd door Désirée Hessing- Huigens die haar man aan de ziekte longkanker verloor en de schrijfster is van het boek: ‘TOM, liefde leven na je dood’. “Omdat een mens groter is dan zijn/haar ziekte en de liefde groter is dan de dood”.

Uitgangspunt van haar boek is dat de relatie die je als mens met anderen hebt, het belangrijkste is in je leven. Zij keek deze avond samen met ons naar wat nodig kan zijn om juist in deze heftige periodes de verbindingen die je hebt te laten bestaan en te verdiepen. Het accent van de avond lag op de tijd waarin haar man ziek was. De onderwerpen die hierbij aan de orde kwamen waren o.a. de wensen en mogelijkheden van de betrokkenen, praktische omstandigheden, sociale omgeving, medisch regiem, zorgverlening en ondersteuning. Allemaal aspecten, factoren, mensen en omstandigheden die zo belangrijk kunnen worden dat waar het eigenlijk om gaat (je liefde en verbindingen)wordt weggedrukt. Het was een indrukwekkend verhaald en een hele mooie avond.

Meer informatie over het boek is te vinden op:http://www.desireehessing.nl/ en https://www.facebook.com/Tom-liefde-leven-na-je-dood-294034760959788/

Wilt u nog meer blogberichten lezen? Ga dan naar de pagina Nieuws.

Rabobank Clubsupport - Bedankt voor uw stem! - geweldig resultaat - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Rabobank Clubsupport - Bedankt voor uw stem! - geweldig resultaat

12 november 2021 - Lieve mensen! De actie van de Rabobank heeft maar liefst € 1.403,98 opgeleverd voor het hospice. Dat is een wel heel mooi resultaat! Namens alle vrijwilligers van het hospice heel hartelijk dank... lees verder »

Rabobank Clubsupport actie! Uw stem is geld waard voor ons hospice - Hospice Sint Maartenhuis Winschoten

Rabobank Clubsupport actie! Uw stem is geld waard voor ons hospice

8 oktober 2021 - Steun het hospice via Rabobank Clubsupport De stemperiode voor Rabo ClubSupport 2021 gaat van start! Stemmen Leden van Groninger Land brengen via de Rabo App of Rabo Online Bankieren t/m 25... lees verder »

Deze website werkt het beste als u de cookies voor social media en statistieken accepteert.